Kris Kowlier

boeken en kortverhalen

9789462420717.jpg

Wolvenroedel De opstand van Lupos Falsumor

Mijn naam is Lupos Junior. In wolvenjaren ben ik net zo oud als jij bent in mensenjaren. Vandaag mocht ik voor het eerst met de roedel mee op jacht. Een gewonde reebok zou ons avondmaal worden. Dat leek een gemakkelijke klus tot Lupos Falsumor de jachtpartij verstoorde. Bovendien werd papa neergeschoten en ontvoerd. Terwijl ik zijn spoor volgde, werd ik aangevallen door een woeste Lupos Falsumor die het op mij gemunt had ...

De jonge wolf Lupos Junior (ik-figuur) wordt door zijn vader opgeleid. Hij wil dat zijn zoon later de leider van de roedel wordt. Maar Lupos' neef Lupos Falsumor is het daar niet mee eens. Dan wordt de roedel bedreigd door jagers. Vanaf ca. 9 jaar.

9789462420342.jpg

Felix en de bende van het Moordenaarsbos

1777, De bende van het Moordenaarsbos zaait angst over de stad Torhout. Felix de troubadour trekt door het land en bezingt in zijn nieuwste lied de moorden die er gepleegd worden. Telkens als de bende weer toeslaat, wordt zijn lied een strofe langer.
Wannes, de boerenzoon uit hoeve ‘De rode poort’, ziet midden in de nacht een bendelid het huis van zijn vriendin Laura bespieden. Haar mag niet overkomen wat zijn vader overkwam. Daarom volgt hij de moordenaar. Zo komen Wannes en Laura in een adembenemend avontuur terecht. Kunnen zij Felix de troubadour helpen om de laatste strofe van zijn lied te schrijven of zijn de rovers ook hen te slim af?

Een werveling van avontuur en spanning besprenkeld met een laagje humor en een vleugje romantiek voor kinderen van 10 tot 110 jaar.

Luister HIER naar het lied van Felix de troubadour, ingezongen door Drik Insleghers

9789059323759.jpg

Hoe appelsienen de toekomst voorspellen

Als mama en papa op reis gaan naar Ierland, mogen Silke en Seppe een weekje logeren bij opa en oma in Nieuwpoort-Bad. Het wordt een wonderlijke week vol geheime boodschappen, leuke en minder leuke verrassingen en vreemde ontmoetingen. Wat is er met tante Aagje Gedraagje aan de hand? Waarom doet ook Bram zo geheimzinnig? En vooral: waar komen al die appelsienen vandaan? Via brieven komen Silke en Seppe stukje bij beetje te weten hoe mama en papa op elkaar verliefd geworden zijn en hoe ze zelf in hun gezinnetje zijn terechtgekomen. Je zou er bijna van vergeten je broertje te pesten!

Hoe appelsienen de toekomst voorspellen is een heerlijk ‘ik-voel-megoed-in-mijn-vel-boek’. Zowel traditionele als nieuwe gezinssamenstellingen worden door een positieve bril bekeken. Het boek maakt de eigen gezinssituatie bespreekbaar. Hoe hebben mama en papa elkaar leren kennen? Waar hebben ze elkaar voor het eerst gekust? Hoe zijn ze dit gezinnetje geworden? Wat brengt de toekomst ons? En vooral, hoe kunnen appelsienen die toekomst voorspellen? Daarrond kan je lekker filosoferen.

9789079552832.jpg

Junior Monster Boek 1

Kortverhaal : De Scheepsschim

Wat als een spookschipper wraak neemt op de mensen die hem verbannen hebben?

9789462420045.jpg

Junior Monster Boek 2

Kortverhaal : Het Evenbeeld

Wat als een wel heel speciaal drakenbeeldje uit is op wraak?

9789462420243.jpg

Junior Monster Boek 3

Kortverhaal : De Griezelschrijver

Wat als er een griezelschrijver langskomt bij jou op school?

9789462420380.jpg

Junior Monster Boek 4

Kortverhaal : De Boekentempelier

Wat als je winnaar bent van een schrijfwedstrijd en je daardoor de Boekentempelier leert kennen?

9789462420601.jpg

Junior Monster Boek 5

Kortverhaal : Kruis de spin met negen poten

Wat als een monster met paarse poten op spinnenjacht trekt terwijl jij een spin met negen poten ontdekt?

9789462420748.jpg

Junior Monster Boek 666

Kortverhaal : Wat als de Kerkduivel van Bloedschootte

de legende van de Kerkduivel een spannend vervolg krijgt?