Weetjes...

Hier volgen de antwoorden op vaak gestelde vragen

Welk voorwerp ik gebruik om te schrijven?
Een computer is erg handig, vooral omdat mijn handschrift niet te ontcijferen valt.

Waar ik vooral schrijf?
Het allerliefst zit ik laat op de avond aan tafel in de woonkamer. De draagbare computer open geklapt, de kachel warm gestookt en soms al eens een flesje wijn open, zalig!

Voor wie ik schrijf?
In de eerste plaats voor mezelf. Om mijn hoofd leeg te maken, om rust te vinden. Ik schrijf ook omdat heel veel kinderen en leerkrachten mij vragen dit te doen.

Welk mijn andere bezigheden (hobby's) zijn ?
Lezen: is mijn grootste hobby. Vooral lezen van kinder- en jeugdboeken vind ik heerlijk.

Bosbeheer: ik houd ervan om in bossen rond te dwalen. Ik werk er heel erg graag in. Een poos geleden kochten we een stukje bosgrond in het Groenhovebos te Torhout. Ik vorm dit deel van het bos om tot een echt inheemsbos, net zoals het honderden jaren geleden was. Ik haal er alle uitheemse bomen uit, deze overwoekeren meestal de plaatselijke soorten. Door het bos terug in de oorspronkelijke staat te brengen, zullen ook weer meer dieren: reeën, konijnen, vossen, amfibiën en vogels hun natuurlijke woonplaats vinden. Dit alles duurt nog wel een jaar of tien. Ik ben ook bestuurslid bij Bosgroep Houtland. Samen met andere boseigenaar streven voor een duurzaam bosbeheer.

Doe-het-zelf: hoe ergerlijk het voor mijn huisgenoten ook is; ik ben een echte klusjesman. Ik houd er van om alle karweitjes zelf op te knappen. Helaas duurt de verbouwing aan ons huis wel erg lang. Ik ben de meest handige onder alle doe-het-zelvers, daar kan je donder op zeggen!

Voetbal: zoals elke mens heb ook ik recht op één afwijking. Bij mij is dat voetbal kijken. Nee, niet op tv, dat vind ik maar niets. Ik ben een heel gedreven supporter en volg mijn favoriete club op de voet. Gelukkig is ook mijn zoon door de voetbalmicrobe gebeten. Zo gaan we meestal samen naar de match: 'hand in hand kameraden, hand in hand voor ... ".

Welk mijn favoriete kleur is?
Ik houd erg veel van de herfst in het bos. Als jij ooit al eens tijdens de herfst in een loofbomenbos was, dan zag je mijn lievelingskleur vast wel: roodbruingroenroestiggeel. Vermits mijn afwijking - zie hierboven - houd ik ook wel van een vleugje blauwzwart.

Welk mijn favoriete schoolvak was?
'Digitale pulscodemodulatie voor optische communicatietoepassingen', het was oersaai, je kan er niets mee aan, maar ik was er beregoed in. In de lagereschool: het wekelijkse verteluurtje van meester Fiems in het vijfde leerjaar.

Welk mijn favoriete zanger(es) of groep is?
Engelstalig: zowat alle Ierse en Schotse Folk. The Dubliners werden door mij persoonlijk grijs gedraaid. Zoek hun foto maar eens op, je zal het merken. Nederlandstalig: Yevgueni, Willem Vermandere, Buurman, Het Zesde Metaal en Kadril. Verdorie, nu vergeet ik Flip Kowlier nog, schande!

Waarom ik met krullen schrijf?
Ik ben linkshandig. Dat wil zeggen dat ik de meeste dingen met mijn linkerhand doe. Toen ik in het eerste leerjaar kwam, mocht ik mijn balpen niet links vasthouden. Het moest met de rechterhand. Daarom schrijf ik met krullen en hanenpoten.

Wat ik met 1 miljoen EURO zou doen?
Een stukje heuveltop kopen, ergens centraal in Frankrijk lijkt mij geschikte plek. Ik bouw er eigenhandig een houten huis voor ons gezin. Dan werk ik ook nog een beetje in het bos en verzin nog ruim honderd verhalen. Een soortgenoot (ezel) mag er ook nog bij, dan balken we samen de ganse dag door. De foto hieronder toont zo ongeveer hoe mijn droomhuis eruit ziet.

De rest van het geld is voor jou, je mag het komen halen. Helaas, dit alles blijft ... Een droom!

Wat zijn mijn grootste wensen?
Onze kinderen en kleinkinderen tevreden zien om wie ze zijn en met wat ze hebben. Dat iedereen op de wereld elke dag minstens één keer uitbundig lachen kan.